Menu

Menu Sluit

Petra Cremers

  • Fotografie
if ( ! empty( $kodh_icon ) && ! empty( $route_icon ) && ! empty( $fav_icon ) ) { ?>

Mobiel: 06 28 52 03 93 Email: info@bureaupeecee.nl

Voor Petra is fotograferen een manier van verhalen vertellen. Ze volgde de fotovakopleiding van Stichting Statief in Utrecht waarbij ze zich onder meer ontwikkelde tot documentair fotograaf. Ze heeft een voorkeur voor eigen projecten waarbij ze steeds teruggaat naar een bepaalde plek en ruim de tijd neemt om een onderwerp beter te doorgronden. Zo onderzocht ze in Westbroek hoe het in onze huidige tijd is om op te groeien op een boerderij.  

Tijdens de corona-lockdown trok ze zich terug in de studio om zich toe te leggen op stillevens. Zowel klassieke als moderne. Zo ontstond de reeks STIL(-)LEVEN. Ze liet zich daarbij even graag inspireren door beroemde schilders uit de 17e eeuw als Pieter Claesz, als door tijdgenoten als Henk Helmantel.  

Gelukkig zijn de grenzen inmiddels weer open en kan er gereisd worden, een andere favoriete tijdsbesteding van Petra. Ze loopt graag op straat rond met haar camera. ‘Pauw en spiegelbeeld’ en ‘Stilleven met parasols’ zijn twee foto’s die ze nam tijdens een reis door Frankrijk. Ze zijn onderdeel van een reeks waarmee ze verkozen werd tot New GUP Photo Talent 2020. Ook legt ze de werkelijkheid graag vast in zwart-wit: een spel van licht en donker met sterke contrasten.  

Meer werk van Petra kunt u zien op haar website www.petracremersfotografie.nl  

Kunstwerken van Petra Cremers