Menu

Menu Sluit

MoniQue Zegel

  • Schilderkunst
if ( ! empty( $kodh_icon ) && ! empty( $route_icon ) && ! empty( $fav_icon ) ) { ?>

06 24768877

Elk doek of werk begint met natuurlijke nieuwsgierigheid en mijn aangeboren verlangen om te scheppen. Het proces is leidend en dient zich intuïtief aan. Het eindresultaat is ondergeschikt, al zoek ik daarin wel naar een balans die met mijn gevoel van dat moment overeenkomt en vertaalt zich met uiteenlopende materialen en technieken vaak naar abstractie. De inzichten die zich voor, tijdens en na het creëren aandienen, zijn voor mij zeer waardevol. Ze geven me de zelfkennis, inspiratie en kracht die niet alleen doorwerken in mijn kunst, maar ook in mijn ontwikkeling als mens.

Na een opleiding van zeven jaar in het modevak tijdens de lente van mijn leven, heeft mijn creativiteit en het verlangen om te scheppen zich in mijn zomer grotendeels gemanifesteerd in het scheppen van orde in de chaos die mij was toebedeeld. Dat was een langdurig proces, waarbij ik af en toe ruimte kon vinden om iets tastbaars te creëren, zoals kleding voor mijn kinderen, interieur- en tuinontwerp en een eigen sieradenlijn. Het scheppen van rust vanuit chaos heeft mij op het pad gebracht van persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Nu, in de vroege herfst van mijn leven, kan ik mijn creativiteit vanuit rust de ruimte geven en heeft zij een uitingsvorm gevonden in het schilderen. In dat proces is de koppeling naar het volgen van een cursus creatieve therapie, om anderen in hun persoonlijke ontwikkeling professioneel te kunnen ondersteunen, heel organisch ontstaan. Met mijn kunstwerken en het geven van creatieve, intuïtieve coaching, hoop ik zelfkennis, inspiratie en kracht over te dragen aan wie ervoor openstaat of er misschien nog wat weerstand tegen voelt.

Creativiteit is een daad van liefde.

Kunstwerken van MoniQue Zegel