Menu

Menu Sluit

Nelly Bruin

  • Schilderkunst
if ( ! empty( $kodh_icon ) && ! empty( $route_icon ) && ! empty( $fav_icon ) ) { ?>

nelly.bruin@gmail.com

Een bevriend kunstenaar nodigde mij uit met andere deelnemers mee te doen aan het schetsen/tekenen van een naaktmodel. Ik had nog nooit zoiets gedaan en had  geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Van andere deelnemers leerde ik vooral goed kijken. Daarna ben ik begonnen met tekenen en aquarelleren. In 2010 ben ik gaan tekenen en schilderen bij Eric Goede. Ik moest zelf uitzoeken wat ik wilde schilderen en kwam uit bij de natuur. Eerst bladeren en bloemen met potlood, fineliner, aquarel en acryl, daarna landschappen. Ik volgde lessen bij Rolina van Vliet in Hoevelaken en deed workshops bij Doet Broersma in Leeuwarden. Momenteel volg ik een cursus “Free your style” bij Marjon den Engelsman in Zwijndrecht.

De natuur is nog steeds mijn inspiratiebron, met name uitvergrote details, microscopische beelden en/of structuren van wat leeft in de natuur. 

De afgelopen jaren ben ik meer gaan abstraheren. Een foto uit de natuur vertalen naar een abstract werk vind ik uitdagend. Ik zoek steeds naar nieuwe technieken die ik hierbij kan gebruiken  in combinatie met acrylverf.Beeldende kunst (vooral moderne kunst) inspireert me met andere ogen te kijken, zet me op een ander been en kan me raken. Maakt me nieuwsgierig.

Kunstwerken van Nelly Bruin