Menu

Menu Sluit

Thea de Visser

  • Keramiek
if ( ! empty( $kodh_icon ) && ! empty( $route_icon ) && ! empty( $fav_icon ) ) { ?>
deze kunstenaar neemt deel aan de fietsroute

info@tdevisser.nl

kunstfietsdagen 2023

Boekdrukkersgilde 2
3994 XV Houten

Uit hobby begonnen, heeft Thea de Visser (1950) zich in dertig jaar ontwikkeld tot een vakvrouw op het gebied van keramiek. Haar achtergrond is autodidact, aangevuld met gedegen opleidingen, o.a. bij Lea Wijnhoven in Nieuwegein. Dit heeft geleid tot een persoonlijke, eigenwijze stijl die zij nog steeds verder ontwikkelt en verdiept. De opgedane kennis en ervaring brengt Thea ook zelf over door het geven van lessen aan kleine groepen in een informele setting.

Uit al het keramiek spreekt het opgeruimde karakter en positieve levensinstelling van Thea de Visser. Met haar beelden probeert zij emoties los te maken en humor over te brengen. Zo zijn daar de vrouwenbeelden met hun trotse en hooghartige uitstraling in fleurige jurken. De dierenbeelden zijn een uiting van een andere inspiratiebron voor Thea, namelijk haar liefde voor de natuur. Deze dierenfiguren zijn vaak op komische wijze vorm gegeven, soms met weinig kleur om de eenvoud te benadrukken, dan weer met overdreven vrolijke accenten.

Al het werk van Thea de Visser is met de hand gemaakt. Om kleur aan te brengen in haar keramiek experimenteert zij veel met oxydes, engobes en body stains. Haar werk kan buiten staan maar bij strenge vorst adviseert zij om het binnen te halen.Ieder jaar neemt zij deel aan diverse kunstmarkten en haar werk is, verspreid over het land, in diverse galeries te bewonderen. Gegevens over deze markten en galeries zijn te vinden op haar website www.tdevisser.nl

 

Kunstwerken van Thea de Visser