Menu

Menu Sluit

Elisa Schöne

  • Collages
  • Grafiek
  • Papierkunst
  • Schilderkunst
if ( ! empty( $kodh_icon ) && ! empty( $route_icon ) && ! empty( $fav_icon ) ) { ?>

info@gardeningillustrator.com 06-23858822

In de illustraties die Elisa maakt zijn vrijwel altijd planten of insecten terug te vinden. De natuur, kunst en tuinieren zijn sterk verweven in haar werk. Ze noemt zich niet voor niets The gardening illustrator. 

Als illustrator heeft Elisa voor verschillende boeken illustraties gemaakt, werkt ze in opdracht en maakt en verkoopt ze daarnaast ook vrij werk. 

“In mijn vrije werk probeer ik de schoonheid van het kleine te laten zien: bijvoorbeeld hoe mooi wilde planten, die vaak als onkruid worden bestempeld, zijn. Ik hoop dat ik mensen inspireer van onze inheemse natuur te houden en deze te beschermen.” 

Het liefste maakt Elisa analoge kunst, waarbij het maken van linosnedes haar belangrijkste techniek is. De linodrukken verwerkt ze vaak weer in collages. Daarnaast tekent ze ook digitaal.  

Elisa heeft altijd al in het culturele veld gewerkt. Ze is opgeleid tot museoloog en restaurator van moderne en hedendaagse kunst. Toch is ze altijd zelf kunst blijven maken en besloot een aantal jaar geleden haar hart te volgen en om de omslag te maken naar illustratie. 

Kunstwerken van Elisa Schöne