Veelzijdige kunst in het Kunsthuis

Van 4 tot 26 mei exposeren vier Houtense kunstenaars hun kunst in de galerie van het Kunsthuis aan De Slinger in Houten (tegenover het theater). Te bewonderen zijn kunstwerken van Renate Wiegers, Nora Bakker, Katrien de Jonge en Inge Bos.

Alle vier werken zij met dezelfde passie, maar met andere materialen.
Zo werkt Renate met stof om quilts te maken, van pannenlap en kussenhoes tot beddensprei en herinneringsquilt. Ze maakt haar werken naar eigen ontwerp of volgens bestaande patronen en ook in opdracht.
Nora werkt met een wat minder zacht materiaal: zij tovert met haar beeldhouwbeitels figuren uit steen. Ze houdt ervan te experimenteren met materialen en vormen en laat zich inspireren door haar omgeving en de wensen van opdrachtgevers.
Katrien weet na vijftien jaar precies wat wol onder haar handen doet en werkt daarom het liefst met vilt. Ze schildert als het ware met vilt. Voor haar is vilten zowel inspanning als ontspanning, maar bovenal puur genieten.
Inge wordt vooral geïnspireerd door de natuur bij het maken van haar tekeningen en schilderijen. Door lagen over elkaar aan te brengen krijgt haar werk een zekere abstractie, met een basis in de werkelijkheid.

Tijdens de expositie is het mogelijk om werk van de kunstenaars te kopen.
De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00–17.00 uur, toegang gratis.
Op zaterdag 4 mei, 14.00 uur feestelijke opening, iedereen is welkom!