Rondje kunst

Er verschijnt steeds meer kunst in Houten in winkelcentrum Het Rond. Het is tijd voor een Rondje Kunst. 

Van 1 t/m 15 september 2018 is het zover, de tijdelijke expositie van kunstenaars in de etalages en aan de muur in restaurants. Deze editie doen er 35 exposanten mee, bekende namen maar ook weer nieuwe talenten die – vaak voor het eerst – hun werk aan het publiek tonen. 

De kunstenaars vormen een mooie afspiegeling van de creativiteit in Houten. Ze zijn van alle leeftijden, jong en ouder, wonen al lang in Houten of zijn er net nieuw. Beginners en gevorderden laten hun werk naast elkaar zien. Dit levert verrassende combinaties op: schilderijen, tekeningen, fotografie, ruimtelijk werk in hout en keramiek, quilts, sieraden en meer. Ga op ontdekkingstocht langs de 26 locaties en laat je verrassen! Op www.hetrond.nl/rondje-kunst vind je een overzicht.

De expositie wordt op zaterdag 1 september 2018 feestelijk geopend op het podium van de Activiteitenmarkt om 11.10 uur. Daarna start er een wandeling langs de kunstwerken met toelichting. En wie zaterdag geïnspireerd raakt door Rondje Kunst, kan zich op de Activiteitenmarkt laten informeren over creatieve cursussen en workshops in Houten.

Rondje Kunst is een initiatief van Educatie Aan de Slinger, Belangenvereniging Winkelcentrum Het Rond, Kunst om de Hoek en Ars Peintura. Net als vorige jaren wordt de expositie in samenwerking met Belangenvereniging Winkelcentrum Het Rond georganiseerd.