Paul Blokdijk

Paul Blokdijk, geboren in 1937 te Amsterdam.

Een kunstopleiding heb ik nooit gehad, maar het tekenen heb ik van mijn vader. Die was altijd aan het tekenen tijdens besprekingen en vergaderingen op de rand van zijn stukken. Dat vond ik mooi en wilde ik ook kunnen. Pas in begin van de negentiger jaren ben ik gaan aquarelleren, daarvoor waren het pentekeningen. In het begin combineerde ik die twee: maakte eerst een potloodschets, schilderde dan het beeld en zette de randen en donkere plekken in inkt. Af en toe doe ik dat nog wel, vooral bij sneeuwstukken. Mijn schilderingen gaan bijna altijd over buiten en zijn realistisch en nog al gedetailleerd. Ik houd van echte kleuren en mooie contrasten, het subtiele vervagen van kleuren zul je bij mij niet vinden. Ik werk niet groot, het grootste werk past op een A3 formaat, omdat ik groter onhandig vind voor het vervoer en omdat aquarellen nu eenmaal plat moeten liggen en je er dan slecht bij kunt.

Na mijn werk als ICT consultant zijn we veel gaan reizen naar Scandinavië, Cariben en zuid Duitsland en daar zijn veel ideeën ontstaan voor nieuwe schilderijen. Maar ook het Kooikerspark heeft al veel tekeningen en aquarellen opgeleverd.

Samen met een stel andere liefhebbers schilder ik elke dinsdagmiddag onder leiding van Theo Briggeman, die je laat doen wat je wilt, maar helpt met tips en goede raad, die vooral met techniek en materiaal te maken hebben. Ik heb kennelijk die middagen nodig om aan de gang te blijven, omdat je snel andere dingen voorrang geeft boven het inspannende en om concentratie vragend schilderwerk.

Woonadres

Zomervlinderberm 76
3994 WR, Houten

Atelier

Zomervlinderberm 76
3994 WR, Houten

paul.blokdijk@wxs.nl

030 6379030