Marijn te Kolsté

Marijn te Kolsté heeft haar opleiding genoten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar heeft ze haar passie voor klei ontdekt. Marijn kan lezen en schrijven in klei. Na het maken van veel vrouwfiguren is zij zich bezig gaan houden met het proces hoe de binnenwereld gestalte krijgt in de buitenwereld. Naast een degelijk stuk ambacht gaat haar interesse ook uit naar de vluchtigheid van het moment. Hoe kan een beeld tot stand komen in het hier en nu en toch blijvend van waarde zijn?

Marijn werkt ruimtelijk en gebruikt vaak klei om haar gedachten ‘te noteren’. Een snelle en frisse manier om ruimtelijk te werken. Voor meer duurzame beelden in de openbare ruimte kiest ze vaak steen en brons, maar ook vluchtige kunstvormen zoals installaties en performance behoren tot haar beeldtaal. Binnen haar werk is een cross-over zichtbaar met figuratie.

Naast haar vrije werk wil zij kunst meer integreren in het dagelijks leven. De rijkdom van beeldende kunst kan ons helpen om meer uit onze cognitieve manier van denken te komen en te vertrouwen op onze intuïtie. Dit doet ze in de vorm van cursussen en workshops.

Haar werk bevindt zich in Houten op verschillende plekken in de openbare ruimte waarvan de TRAProute het meest bekend is (een route van 13 beelden). Het is voor haar een uitdaging om een oprechte relatie met de gebruiker van de ruimte aan te gaan. In de openbare ruimte is het zoeken van adoptie-ouders die het werk een warm hart toedragen daarom ook onderdeel van het sculptuur.

Het proces om onder woorden te brengen hoe een beeld vanuit je innerlijk ontstaat blijft voor haar een avontuur waarin zij anderen, en zichzelf, graag ontmoet.

Soms gewoon lekker krassen in een steen, jezelf verbazen.

VOOR MIJN DEUR STAAT EEN STEEN
EEN STEEN MET EEN NAAM
ZIJN NAAM IS: GRANIET

IK KEN JOU NIET STEEN
JIJ BENT HARD EN KOUD
EN ONDOORDRINGBAAR

RAAK ME AAN, ZEI JE
BEWERK ME, DOORGROND MIJ
TOT JE MIJ ZIET

IK OVERWON MIJN WEERSTAND
EN KRABDE JOU
SCHUURSEL MENGDE MET ZWEET

VERSTEEND VAN INSPANNING
VIEL IK ACHTEROVER
ONBESCHAAMD KAATSTE JOUW HUID
DE ZON IN MIJN OGEN

Marijn te Kolsté

Atelier

Creativiteitslab

Wickenburghseweg 15
3997 MT    ‘t Goy
06 44993959

www.marijntekolste.nl

marijntekolste@gmail.com