Maria Arias

Ik ben in Venezuela geboren in 1979 en ik ben half Frans. Toen ik 8 jaar oud was, ben ik begonnen met schilderles. 4 jaar later moest ik stoppen, omdat mijn school te druk was.
Ik heb Engineering gestudeerd in Venezuela en heb mijn master en Doctoraat in Chemie gedaan in Frankrijk. Ik ben vaak verhuist om een betere toekomst te vinden…eindelijk heb ik in Nederland mijn thuis gevonden. Ik houd van Nederland, hier veranderde mijn leven voor het beste, ik stopte met vlees eten, ik heb mijn droom leven gevonden (werk en liefde), dus begin ik opnieuw met schilderen,  Ik heb een cursus Colorato gedaan in 2015 en een workshop met de lieve Nelleke Anbeek gedaan in 2016.

Iets dat is gebeurt in 2007 heeft mijn leven veranderd; in een Gallery in Nicaragua was er een kunstenaar die een hond mishandelde met als excuus dat het kunst was…
Mijn werk maak ik voor goede doelen en vaak om acties te steunen tegen dierenmishandeling. En nu ben ik blij dat ik ook mijn talent, mijn passie en een deel van mijn leven kan gebruiken om dieren-liefde te promoten. Ik doneer daarom een deel van alle opbrengsten aan de dieren.

Mijn stijl is impressionisme. Wat ik het leukste vind om te schilderen zijn de ogen van de dieren. Als de ogen af zijn, voelt het alsof de dieren er echt bij zijn. Het is een heel bijzondere en liefdevolle ervaring.

Woonadres

Snoeksloot 4
3993HL   Houten

Atelier