Christien Westerbeek

Opgegroeid in het Zeeuwse Vrouwenpolder, belandde kunstenares Christien Westerbeek (’55) via Delft en Kampen uiteindelijk in het Utrechtse Houten waar ze haar atelier heeft.

In Kampen doorliep Christien in de jaren ’80 de kunstacademie. Ze werd geraakt door de Duitse expressionisten.

Inmiddels is ze ongeveer dertig jaar als kunstenares actief. Soms maakt ze een uitstapje met haar oude liefde, het werken met keramiek. Maar haar kunst manifesteert zich door de jaren heen vooral in schilderijen en experimenteren met schildertechnieken.

Zo ontwikkelde ze een geheel eigen collagetechniek met acrylverf en olieverf. Voor zover bekend is ze de enige die dit in Nederland toepast. Het maakt haar werken herkenbaar en uniek.

Vaak zijn de voorstellingen figuratief, maar niet altijd. De laatste tijd overheerst het abstracte. Hoewel er nu en dan ook portretten en stillevens worden gemaakt, van bloemen bijvoorbeeld. Ze maakt ook veel schilderijen van landschappen en stadsgezichten.

Christien is heel productief en schildert graag en veel verschillende kunstwerken. Ze gaat daarbij veelal intuïtief te werk.

Zo zegt ze zelf: ”De titels komen tijdens het werk naar boven. En een boodschap, de verduidelijking, achteraf. Inspiratie kan zelfs een lied op de radio zijn tijdens het schilderen. Er is niet altijd een vooropgesteld plan. Het hoeft ook niet altijd wat voor te stellen”.

Wie het genoegen heeft op bezoek te gaan in haar atelier in Houten, wordt overweldigd door een kleurenrijkdom. Soms is dat ook buiten haar atelier zichtbaar. Zomers uit zich dat in de uitbundig bloeiende tuin rond haar atelier.

“Ik maak iets en daar word ik blij van”, vat ze haar inspiratie samen. “Als ik niet werk, niet schilder, dan mis ik iets. Het is ontspannend en tegelijk inspannend.”

Woonadres

Patriottenland 3
3994 TR  Houten

Atelier

Patriottenland 3
3994 TR  Houten

www.christienwesterbeek.nl

mail@christienwesterbeek.nl

030 6350946