Houten Noord

Houten Zuid

Schalkwijk, ‘t Goy, Tull en ’t Waal

Kunst in Houten
Onderin deze pagina staan pdf-routebeschrijvingen om te downloaden

De gemeente Houten heeft veel kunst in de openbare ruimte. De meeste mensen kennen wel de UFO landingsbaan en enkele beelden in hun buurt, maar een handig overzicht ontbrak nog. De Kunstkaarten op deze pagina geven interactieve toegang tot alle kunstwerken die de Kunstkaart werkgroep heeft kunnen vinden. Veel kunstwerken zijn in opdracht van de gemeente gemaakt, maar sommige zijn geschonken door bijvoorbeeld projectontwikkelaars. Daarnaast hebben scholen, kerken en buurthuizen kunst laten maken.

De werkgroep heeft geprobeerd van alle kunstwerken de ontstaansgeschiedenis en de achtergrond te beschrijven. Dit is bijna overal gelukt, maar mocht u meer informatie hebben dan graag een mail naar info@kodh.nl. De kaarten zullen regelmatig worden bijgewerkt, o.a. met uw informatie.

Er zijn drie kaarten gemaakt: Houten Noord, Houten Zuid, en Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal. Hiernaast ziet u de foto’s van de kaarten. Wanneer u erop klikt opent de kaart in een nieuwe internet pagina, daar leest u in het kadertje aan de linkerkant hoe u de kaart kunt gebruiken, eventueel met hulp van de HELP toets.

De kaarten zijn tot stand gekomen door de inzet van veel vrijwilligers kunstenaars, inwoners en de gemeente Houten. Veel van de vrijwilligers waren verbaasd over de hoeveelheid kunst in Houten, en meldden “vroeger fietste ik er zomaar langs, maar nu kijk ik even’. Kunst om de Hoek hoopt dat het u ook zo vergaat.

Zie ook Artikel in AD; Houten een schatkamer vol kunstwerken  en  Uitreiking Gouden K aan Gijs van Kuik 

——————————————————————————————————————–

U kunt de volgende fiets- en wandelroutes langs kunstwerken downloaden, als pdf file. Ze bevatten een kaart, route plus de informatie die u ook op de kaarten vindt. Klik op de gewenste link om de download te starten.

1 – kunst fietsroute Houten Noord-Oost

2 – kunst fiets- of wandelroute Houten Noord-West

3 – kunst wandelroute Houten Noord Centrum het Rond

4 – kunst wandelroute Houten Zuid de Vijfwal

5 – kunst fietsroute ‘t Goy en Schalkwijk

6 – kunst wandelpad Lint en Linie

————————————————————————————————————————