Kunstfietsdagen 2008

Op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni van 12.00 – 17.00 uur organiseerde de stichting Kunst om de Hoek voor de 13e keer de jaarlijkse kunstfietsdagen. Dit jaar was een bijzonder jaar: samenwerking met KNA en voor het eerst de centrale expositie in het Theater aan de Slinger.

Deelnemende kunstenaars en uitvoerenden

Op de voor deze gelegenheid gemaakte folder zijn alle deelnemers te vinden: zowel de 35 beeldend kunstenaars in Houten, ‘t Goy en Tull en ’t Waal als de optredende muzikanten. In het werk van de kunstenaars zijn alle facetten van de beeldende kunst vertegenwoordigd. Van fijnschilderkunst tot abstract expressionisme, van keramische gebruiksvoorwerpen tot groeivormen van klei en glazuur, van beelden van albast tot wandobjecten van hout en metaal en van macrofotografie tot digitaal bewerkte foto’s.

Bij de musici die optreden gaat het om een groot aantal groepen en solisten uit Houten: de Beierkapel De Holzers, het Opstaporkest, de Sambaband, De Melody Percussion Band, het Saxofoonkwartet, het Houtens Kamer Orkest, leerlingen van het Houtens Muziek Collectief, het combo BonBon, de groep The Dreams, de gitaris Ludwig Rondón, saxofonist Pierre Roomenburg, pianist Guy van Beek en het blokfluitduo José Beijer en David Jimmink. Speciaal voor deze gelegenheid heeft KNA Cobra geformeerd: een gelegenheidsensemble dat tuinslangen bespeelt!

Optredens en demonstraties

De muzikale optredens vonden op twaalf locaties op de fietsroute plaats. De kunstfietsroute en alle informatie over de verschillende optredens en locaties waren te vinden in de folder. Nieuw was dit jaar ook dat een van de kunstenaars, Caroline van den Akker, op zaterdagmiddag bij de fontein voor het gemeentehuis een demonstratie rakustoken heeft gegevn. En JoCa schilderde zondagmiddag uur op muziek.

Centrale expositie

Ook dit jaar was de centrale expositie gelijktijdig met de kunstfietsroute open. De locatie van de centrale expositie was dit jaar voor het eerst in het Theater aan de Slinger. Speciaal voor deze gelegenheid was het Theater op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 opengesteld. De centrale expositie, waar elke deelnemende kunstenaar vertegenwoordigd was met één werk, was gratis te bezoeken en vormde een mooi startpunt om de route samen te stellen.

Folder

Aan de hand van de plattegrond en foto’s van de kunstwerken op de folder kon een route gepland worden langs uw favoriete kunstenaars of kunstwerken en muzikale optredens. U kunt nog steeds de folder hier downloaden.

Tijdens de kunstfietsdagen was de folder ook bij elke kunstenaar verkrijgbaar.

Op de websites www.kunstomdehoek.nu is alle informatie over de kunstfietsdagen terug te vinden. Veel van de deelnemende kunstenaars hebben een eigen pagina op de site waarop hun werk is afgebeeld. Een enkele kunstenaar hanteert afwijkende tijden. Raadpleeg hiervoor de folder. Zie ook www.knahouten.nl. voor informatie over KNA.

De opening

De opening van de KuNstfietsdAgen vond plaats op vrijdag 27 juni 20.00 in het Theater aan de Slinger.

De 100-jarige muziekvereniging Kunst Na Arbeid levert drie muzikale bijdragen aan de openingsavond. De samenwerking tussen de beeldende kunst en muziek kwam deze avond o.a. tot uitdrukking in een optreden van een saxofoonkwartet van de Fanfare dat de compositie ‘Sybille‘ speelde met videobeelden van kunstenaar Chris den Engelsman.

Het muziekstuk ‘Sybille’ was speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd door Gerardina Blaauw-Jansen.

Impressie van de opening

###

Bij de kunstenaars thuis

Tijdens deze kunstfietsdagen werden bij veel kunstenaars foto’s gemaakt en hieronder geplaatst, zodat u een indruk kunt krijgen van wat u allemaal heeft kunnen zien (of moeten missen…)

[nggallery id=9]

#mce_temp_url#.

KNA activiteiten

Tijdens deze Kunstfietsdagen werden er op diverse plekken door KNA uitvoeringen gegeven:

###

Geen fiets en toch naar de Kunstfietsdagen?

Op deze website kunt u op de pagina kunstenaars het werk bekijken van bijna alle bij KunstomdeHoek aangesloten kunstenaars. U ziet hier voorbeelden van hun werk en achtergrondinformatie.

Met dank aan onze sponsors

###