Menu

Ton Bartels

  • Schilderkunst

0628873218

Ton Bartels studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, waar hij in 1978 afstudeerde. Ton Bartels woont en werkt in Houten.

Zijn artistieke herconfiguraties van bekende iconische beelden uit de Griekse mythologie, met uitstapjes naar andere onderwerpen uit de (kunst)geschiedenis, zijn kenmerkend voor hem.

Ton Bartels` posthistorische werk onderzoekt zorgvuldig de lineariteit van het historisch perspectief ingebed in ons visuele begrip van het verleden.

Afwisselend kan hij beschreven worden als zowel ‘een ongebonden geest die kunstenaar werd’ als wel als ‘een hedendaagse beeldenstormer’, en neemt zijn kunst een ruimte in buiten onze traditionele opvatting van geschiedenis om zo een brug te worden tussen verschillende tijdperken en zijn nieuwe vorm van beeldtaal.

Ton Bartels’ hybride esthetiek daagt uit. Zowel visueel als inhoudelijk. Hij maakt daarbij gebruik van een hoog niveau van vakmanschap dat gebaseerd is op klassieke schildertechnieken in combinatie met een hedendaagse kijk op de mogelijkheden van beeldbewerking. Daarbij is een dynamische, haast fauvistische penseelvoering leidend tezamen met een ingetogen coloriet.

Kunstwerken van Ton Bartels