Houtense Koppen in het Theater van 31 maart tot 12 mei

Zaterdag 18 februari vond er een live portret-sessie plaats in de foyer van het Theater aan de Slinger in Houten.
Vijf Houtense kunstenaars maakten een portret van een bekende Houtenaar : drie schilders, een tekenaar en iemand die boetseert. De live-sessie was vrij toegankelijk en werd goed bezocht door enthousiast publiek.
De middag werd aan elkaar gepraat door Ger Kroes, die interviews hield met het model en de vijf kunstenaars, waardoor de kijkers inzicht kregen in hoe een portret tot stand komt. Voor een impressie zie www.kodh.nl/archief/

De portretten gaan deel uitmaken van de expositie Houtense Koppen in het Theater, van 31 maart tot 12 mei.

Mensen die in Houten wonen kunnen portretten inzenden. Of je nu fotografeert, tekent, schildert of boetseert, stuur een foto van je portret vóór 24 maart naar info@kodh.nl 
Voor voorwaarden zie www.kodh.nl/activiteiten/  
De expositie wordt officieel geopend op zondag 9 april om 17.00 uur door Kees van Dalen, wethouder van cultuur in Houten. 

De live schildersessie en de portretexpositie zijn een initiatief van KunstomdeHoek en Reuring aan de Slinger. De initiatiefnemers van KunstomdeHoek, Rian Los en Anneke Janszen, hopen dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit zal worden en hopen op nog meer inzendingen dan vorig jaar.