‘Geen Kunst Hoor’

KodH is gestart met de organisatie van bijeenkomsten, waarin deelnemers van KodH in gesprek gaan met anderen over hun werk.

Maandagavond 11 mei 2015 was de eerste bijeenkomst, georganiseerd bij Houtense Helden, in de hal van het oude politiebureau. Rian Los (beelden, tekeningen en schilderijen) en Hubert van Liefland (fotografie) bespraken in samenspraak, hoe zij er toe gekomen zijn kunst te gaan maken en wat hun drijfveren zijn voor deze creatieve arbeid. Uit de discussie met de aanwezigen kwam naar voren dat beiden kunst maken, omdat zij het vooral leuk vinden de realiteit te vatten in hun eigen creaties.  Na de pauze gaven zij een presentatie over de kunst van anderen door de tijden heen die zij boeiend en mooi vonden. Kunst, die een voorbeeld is voor hun eigen creatief proces. Als afsluiting gaven zij een impressie van hun werk, aan de hand van geselecteerde objecten.

In de toekomst zal KodH periodiek “Geen Kunst Hoor avonden” organiseren voor eigen groep, maar ook voor andere kunstliefhebbers. Ook dan zal een koppel van kunstenaars hun werk toelichten en ter discussie stellen.