Gedicht en portretkunst

Tijdens de feestelijke opening van de Kunstfietsdagen zijn gedichten voorgedragen geïnspireerd op diverse kunstwerken van deelnemende kunstenaars. Hierbij het gedicht van Henk Gilhuis geïnspireerd op het werk van Puja Sonneveld, klik op de afbeelding om het hele portret te zien.

Tweeling

 Zusje, wij blijven altijd wij
zeemeerminnen, vogelvluchten
water stroomt alle grenzen voorbij

Zusje, we dansten ooit als koninginnen
strikten jongens in ons woordeloze web
ik speelde jou,  jij mij, wij samen aan de macht

Toch zusje, met jou in één ei geboren
blijf ik gevangen achter blond gordijn
blijf ik de spiegel van jouw zussenblik

Zusje, ik weet niet wie of wat of welke dag
het was geen stem, het scheurde niet, het sloop
naar binnen, sneed niet, deed geen pijn

Zusje, kijk dan! Ik kijk van je weg
ik heb geen taal, nog geen verhaal
alleen mijn ketting , die ketting is van mij
en niet van wij.