Expositie van afstudeerwerk fotografie van Fotoschool Statief

Bruun van Asten, deelnemer KodH en haar jaargenoten van de cursus, Wendy van Kuler, André Klomp, Petra Cremers, Fred Oosterhuis en Corry Wille, studeerden onlangs af bij fotoschool Statief in Utrecht. In januari en februari 2017 exposeren zij gezamenlijk hun examenwerk in het Cultuurhuis in Doorn.
Zes fotografen met hun eigen stijl, visie op de wereld en voorkeur qua fotografie.

De exposerende fotografen:
Bruun van Asten liet zich inspireren door de schilders uit de Gouden Eeuw. Ze creëerde stillevens en dus een eigen wereld. Het is haar zoektocht naar spannend licht en boeiende composities.
Wendy van Kuler ontdekte tijdens haar opleiding bij fotoschool Statief, dat ze graag mensen fotografeert. Voorliefde voor macrofotografie heeft ze ook nog steeds. Van haar zijn vlinders, bloemen en pasgeboren baby’s te zien.
André Klomp fotografeert graag midden in de natuur. Als eindwerk koos hij voor abstracte macro-fotografische beelden van bloemen, vlinders en paddenstoelen.
Petra Cremers plaats mensen centraal in haar werk. Ze maakt bij voorkeur foto’s met een verhaal. Voor haar project AROUND 11 portretteerde ze kinderen uit groep 8. Hoe zien zij zichzelf? Waar houden ze van? Hoe blikken ze vooruit naar de toekomst?
Fred Oosterhuis ging als bouwkundig fotograaf  voor zijn examenreeks op zoek naar voorbeelden van Urban Farming, land- en tuinbouw in een stedelijke omgeving.
Corry Wille presenteert natuurfoto’s uit haar reeks ‘Luchtspiegelingen”. Bij sommige beelden “merk je misschien dat je aan het zweven bent of warempel over het water loopt.”

In de kantine van het Cultuurhuis Doorn is een zogenaamde Rembrandtgalerij ingericht; portretten, gemaakt door de deelnemende fotografen, in de stijl van oude en nieuwere schilders en fotografen.
U kunt de expositie bekijken tijdens de reguliere openingstijden van het Cultuurhuis, Kerkplein 4 in Doorn. De expositie is geopend op werkdagen van 8:30 tot 17:00, op donderdag tot 20:00, op zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Meer informatie over het Cultuurhuis Doorn vindt u hier.

Deze expositie wordt mede georganiseerd door Joyce Delpeut, cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug.