Expositie Miriam Hoogendoorn-ten Berg en Catharina ten Berg

MOEDER en DOCHTER exposeren bij Galerie Kunst om de Hoek; een bijzondere, unieke, inspirerende en creatieve combinatie van moeder en dochter.

Vanaf vrijdag 31 maart t/m zaterdag 6 mei exposeren Miriam Hoogendoorn-ten Berg en Catharina ten Berg in de Kunstgalerie van KODH.  De officiële opening van de expositie is op 8 april om 15.00 uur. U bent welkom

Miriam Hoogendoorn-ten Berg is creatief beeldend kunstenares, ambachtsvrouw en sieradenontwerpster. Haar werk bestaat uit het ontwerpen en vervaardigen van unieke sieraden in o.a. edelmetaal met eigentijdse vormgeving, intuïtief schilderen met bijenwas ‘Encaustic Art’ en het geven van inspirerende workshops in haar Ambachts Atelier Mirakel Design, Smeden met Passie. Miriam werkt puur met haar gevoel. Elk sieraad is vanuit het hart, met veel liefde, zorg, aandacht en passie ontworpen en met de hand vervaardigd in eigen atelier. Ze geeft haar sieraden door het gebruik van o.a. symboliek, edelstenen en verbintenis extra diepgang mee. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuur, intuïtief tekenen en schilderen.

Catharina ten Berg is holistisch beeldend kunstenares en ontwerpster. Creativiteit is haar passie. Deze loopt als een rode draad door haar leven en is er energetisch mee verbonden. Ieder schilderij of tekening heeft zijn eigen verhaal. Haar werk is o.a. in de stijl van ‘Hundertwasser’ tot intuïtief. Veelzijdig en inspirerend. Zij werkt vanuit haar Tekenpraktijk ‘De Bron van Kleur’ waar zij ook workshops, cursussen, coaching en individuele lessen geeft. Haar doel is om de technieken laagdrempelig te houden, zodat deze voor iedereen toegankelijk is en iedereen met zijn eigen kunnen plezier heeft om kunstzinnig bezig te zijn. In de loop van de jaren heeft zij veel kennis van materialen opgedaan. Catharina werkt o.a. met verf, bijenwas, ecoline, pastel en kleurpotloden op doek en papier. Haar werk komt tot stand door vanuit hoofd, hart en buik te werken. Inspiratie haalt zij net zoals Miriam uit de natuur; de draad door mijn leven. Ik voel me er energetisch mee verbonden. Ik wil mijn creativiteit en de mogelijkheden hiervan uitdragen, zowel naar de kinderen als naar de volwassenen. Mijn doel is om de technieken laagdrempelig te houden, zodat deze voor iedereen toegankelijk is en iedereen met zijn eigen kunnen plezier heeft om kunstzinnig bezig te zijn.

Galerie Kunst om de Hoek is gevestigd aan de Slinger 2 in het Oude politiebureau (tegenover Theater Aan de Slinger) waar het Ambachts Atelier van Miriam zich ook bevindt.

De expositie loopt van 31 maart t/m 6 mei 2017. De Kunstgalerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur. Op verschillende dagen gaan Catharina en Miriam in de Kunstgalerie creatieve workshops aanbieden.
De officiële opening is op Zaterdag 8 april om 15.00 uur.

Meer info zie www.facebook.com/debronvankleur of www.facebook.com/mirakeldesign