Expositie ‘Glas en Verf’ in het Theater aan de Slinger

Ria van Rooijen, Alice Scholte en Herman Giesken exposeren van 9 december tot 20 januari in het Theater aan De Slinger in Houten

Ria van Rooijen, glasobjecten
Ria laat zich inspireren en uitdagen door de vele mogelijkheden die glas biedt, zowel met het gieten van heet glas in een zandmal als met glasfusing. Zij weet krachtige, kleurrijke en spannende vormen te creëren met als inspiratie de natuur, aarde, wind en water. Kijkend naar de gegoten heet-glas objecten veranderen deze van vorm en kleur. Het daagt uit om er een eigen verbeelding aan te geven. De gefusede glasobjecten zijn speels, vrolijk en laten de fantasie werken.

Alice Scholte, kleurrijke schilderijen in acryl, olieverf en gemengde techniek
Na haar kunstopleiding heeft zij zich toegelegd op diverse uitingen van de schilderkunst. Alice zegt zelf over haar kunst; Schilderen en tekenen is voor mij een passie die ik nog steeds ervaar als een constante zoektocht waarin ik blijf ontdekken. Door te experimenteren, vinden van grenzen, is veelzijdigheid de noemer voor mijn werk. Mens en natuur spelen altijd een rol in mijn beeldvorming. Basis gevoelens als liefde, warmte en geborgenheid, maar ook verdriet en loslaten, wijzen mij de richting om te creëren.
In mijn vrije werk combineer ik abstracte, figuratieve elementen en symbolieken.  Iedere keer geeft het mij veel voldoening wanneer er onbewust fantasieën van de toeschouwer tot leven komen waardoor er ruimte ontstaat voor een eigen interpretatie, zonder beperkingen.

Herman Giesken, grote abstracte schilderijen in acryl en gemengde techniek
Herman werkt voornamelijk op grote linnen doeken. Het gebruikte materiaal is acrylverf meestal verdikt met acrylpasta en gemengd met kwarts, zand en gemalen schelpen. De verf wordt aangebracht met grote kwasten, rollers en paletmessen.De materie, structuur, kleur, licht, beweging, ritme en vlakverdeling zijn belangrijke en terugkerende elementen in zijn werk.