Rian Los (1960)

Werk
Begonnen als iemand die voornamelijk met klei werkt kwam ik er gaandeweg achter dat de menselijke figuur mij het meest boeit. Niet het werken met klei, maar het komen tot een vorm is mijn doel. Dus gaandeweg is het repertoire ook uitgebreid met brons, gips, papier maché en tegenwoordig ook schilderijen. De meeste mensen kennen mij van mijn portretten. Regelmatig krijg ik een opdracht voor het maken van een portret in brons en tegenwoordig ook voor een portret op doek. De laatste jaren houd ik me ook bezig met kunstgeschiedenis en het kan zomaar gebeuren dat ik totaal onverwachts gegrepen word door een kunstenaar, periode of stijl die ik niet had verwacht. Dat kan mij ook inspireren en stimuleren tot het maken van kunst. Ik geef ook les in mijn atelier, voornamelijk in het werken met klei, met of zonder model. Vrijeinloopatelieruren heb ik op dinsdagen donderdagavond en woensdagochtend. Al 7 jaar geef ik les aan geneeskundestudenten in de anatomie van ruggenwervels.

Opleiding
Ik heb les gehad van zeer diverse mensen, Mary Boorsma leerde mij portreten figuurboetseren; Gerlach van Beinum (voorheen Baas) leerde mij glazuur samenstellen. Mijn moeder leerde mij naaien, haken, breien en gaf mij gevoel voor kleur. Ook dat komt mij regelmatig goed van pas. Diverse anderen leerden mij steeds opnieuw te kijken. Kijken is de basis van alle kunst. Nog steeds volg ik graag lessen, van iedereen leer je net weer even iets anders.

Exposities
Ik heb meegedaan aan groepsexposities in De Bilt, atelierdagen in Utrecht en Houten, in ziekenhuis Tergooi en in het theater in Houten. Verder staat en hangt er werk van mij in diverse bedrijven.

Doen
Zelf aan de slag gaan is het leukst! U kunt workshops boeken voor feestjes of ontmoetingen, bijvoorbeeld met (naakt)model, rakustoken, of een groepskunstwerk. Desgewenst verzorg ik met partner ook de catering, bijvoorbeeld houtgestookte pizza’s.

Woonadres

Atelier

Voormalig politie gebouw
De Slinger 2
3995 DE  Houten

www.facebook.com/rian.los

rianlos@hotmail.com

06 38137623