Miriam Hoogendoorn

Miriam is geboren (1982) en getogen in Houten. In het dagelijks leven is zij ‘Beeldend Goudsmid Specialist Designer’. Met liefde en veel passie werkt ze met haar handen.

In 1998 is zij begonnen aan de vierjarige opleiding tot ‘Goudsmid ondernemer’ aan de vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven. In 2002 ontving zij haar diploma ‘Goudsmid Ondernemer’ en direct daarna is ze verder gegaan met een specialistenjaar, richting ‘Specialist Design’. In 2003 is Miriam afgestudeerd als ‘Specialist-Designer’. Op 14 juni 2003 won zij zelfs de ‘Onze Lieve Vrouwe Broederschapprijs’ voor creativiteit. Op 21 september 2003 was de opening van haar eigen goudsmid atelier genaamd ”Mirakel-Design, Smeden met Passie”. Miriam blijft zich ontwikkelen door het volgen van verschillende opleidingen.

Haar werk bestaat uit het ontwerpen en vervaardigen van onderscheidende sieraden in goud, zilver en andere metalen met o.a. edelstenen en parels voor een eigen sieradenlabel genaamd ”Mim-Design”. Daarnaast geeft zij verschillende workshop waaronder ‘smeden’ en met ‘zilver klei’.

Miriam werkt puur met haar gevoel en geeft haar sieraden door het gebruik van symboliek, edelstenen en verbintenis extra diepgang mee. Ze haalt overal haar inspiratie vandaan maar vooral uit de natuur.

Miriam maakt onderdeel uit van de kunstenaars die aangesloten zijn bij ‘Houtense Helden’ en zij heeft haar atelier in het voormalige politiebureau van Houten. Je kunt haar werk zien, voelen en ervaren op verschillende exposities, kunstmarkten en in haar atelier.

Woonadres

Geen vermelding

Atelier

Mirakel Design Smeden met Passie

Op de eerste etage van het gebouw van Houtense Helden
De Slinger 2
3995DE  Houten

06-42146057
info@mirakeldesign.nl
www.mirakeldesign.nl