Mana Ottmer

Mana Ottmer (1976) heeft in 2011 haar geboorteland Georgië verlaten om bij haar liefde in Nederland te komen wonen. Het besluit was moeilijk, want zij moest niet alleen haar familie en vrienden achterlaten, maar ook haar geliefde land Georgië.
Een land wat haar heeft doen opgroeien met een flinke dosis kunst en cultuur – want dit land dat aan de bakermat van de beschaving stond, kent door o.a. de zijderoute een grote culturele invloed uit alle windstreken door de reizigers welke daar niet alleen langskwamen maar zich ook vestigden in de laatste millennia.

Na haar hogeschool opleiding heeft haar interesse voor kunst en cultuur haar dan ook bij een studie Georgische kunst en dans aan de universiteit gebracht. Tijdens haar vervolg carrière in Georgië (o.a. als project coördinator voor kunst en cultuurprojecten in Georgie) had zij altijd al de wens om sieraden te maken met de traditioneel Georgische emaille techniek. Zij had daar in Georgië echter nooit tijd voor, het opvoeden van haar twee zoons en een fulltime baan was altijd al druk genoeg.
Eenmaal in Nederland aangekomen heeft zij besloten deze wens in vervulling te laten gaan, en in een warme zomervakantie heeft zij een opleiding emailleren gevolgd in Georgië.
Weer thuis gekomen heeft zij in huis een kamer als atelier ingericht en heeft in de maanden daaropvolgend de techniek verder meester gemaakt. Vervolgens is zij begonnen met in haar eigen stijl verder invulling te geven aan deze Georgische kunst.
Cloisonné; emailleer-techniek
Inmiddels maakt zij met edelmetalen (koper, zilver en goud) unieke sieraden waarin met minutieuze dunne draden en cloisonné emaille, sieraden tot kleine kunstwerkjes verheven worden.

Woonadres

Fluweelmos 5
3994KN  Houten

Atelier

Fluweelmos 5
3994KN  Houten

www.manas-juwelen.nl

mana@manas-juwelen.nl

06 10978028