Dietske van Winkelhoff

Dietske van Winkelhoff-van Gurp (1955)

Dietske heeft de Nxx gedaan. Dit is een HBO opleiding met een creatieve en psychologische inhoud. Ze is altijd wel bezig geweest met schilderen, maar de nadruk lag jarenlang meer op het psychologische vlak, o.a. het (gebeds)pastoraat.

Na een periode van ziekte waardoor ze op non-actief kwam te staan heeft ze, toen ze weer beter was, zich gestort op het schilderen. Ze is met passie gaan schilderen en heeft veel lessen gevolgd. (oa Artibus, Gooise Academie).

Dietske werkt voornamelijk met acryl en gemengde technieken en haar werk is abstract of semi-abstract (bijvoorbeeld geabstraheerde landschappen) en is vaak heel kleurrijk of juist qua kleur ingehouden. Kenmerkend is dat ze vaak materialen met symbolische betekenis gebruikt, zoals spijkers, spiegels, teksten.

Ze verwerkt vaak het thema licht (God) in haar werken, licht in gebrokenheid en problemen. Licht brengt warmte en blijdschap. Verandering, veiligheid en bescherming zijn ook belangrijke thema’s.

Dietske exposeert regelmatig in KEEK (Kunst en Eerlijk Koffie), Twijnstraat 23 te Utrecht. Dit is een galerie waar je ook o.a. “eerlijke” koffie en thee kan drinken en kunt lunchen.

Woonadres

Molenland 34
3994 TA  Houten

Atelier

Molenland 34
3994 TA  Houten

www.dietskevanwinkelhoff.nl

dvwinkelhoff@laboral.nl

06 40340920