Catharina ten Berg

Catharina is geboren in 1953 en getogen in Houten. Zij is holistisch beeldend kunstenaar, coach beeldend en ontwerpster.

Creativiteit is haar passie. Zij heeft 26 jaar een winkel met creativiteit, teken en schildersmaterialen gehad en nu heeft ze een tekenpraktijk ‘De Bron van Kleur’ waar zij workshops, cursussen, coaching en individuele lessen geef.
Creativiteit loopt als een rode draad door haar leven. Ze voelt zich er energetisch mee verbonden. Zij wilt haar creativiteit en de mogelijkheden hiervan uitdragen, zowel naar de kinderen als naar de volwassenen. Haar doel is om de technieken laagdrempelig te houden, zodat deze voor iedereen toegankelijk is en iedereen met zijn eigen kunnen plezier heeft om kunstzinnig bezig te zijn.
Zij heeft een driejarige Kunstzinnige opleiding gevolgd bij de Kolam ‘Klank en Vorm’ in Zutphen (2014-2016). Deze opleiding bestaat uit een verkenningsjaar, autobiografisch Beeldend jaar en Coach Beeldend voor volwassenen. Daarna verschillende opleidingsdagen ‘ in de ban van de Kunstenaar’ en ‘Beeldverhalen’ gevolg o.a. Keith Haring, Hundertwasser en Kadinsky. Zij is aangesloten bij ‘Vereniging Tekentaal’ Beroepsvereniging voor tekentaal deskundigen.
Dit jaar (2017) is zij begonnen met de opleiding Kindercoaching Beeldend. En is gastdocent op een basisschool.
Zij heeft in de loop van de jaren veel kennis van materialen opgedaan. Een mooie ervaring om te zien en te voelen wat het materiaal met haar doet. Zij gebruikt en werkt met kwalitatief goed materiaal o.a. verf, bijenwas, ecoline, pastel en kleurpotloden op doek en papier vanuit een holistishe mensvisie. Daarnaast werkt zij ook met klei en papier. Haar werk komt tot stand door vanuit haar hoofd, hart en buik te werken. Haar verhaal zet zij om in beeld. Het laat zien dat emotie er mag zijn. Niks hoeft te kloppen. Het mag er zijn zoals het is.

‘Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen jezelf leren ontdekken is haar motto’

Zij heeft exposities op creatieve vakbeurzen gehouden, creatieve boekjes geschreven met eigen ontwerpen, creatieve lessen op de basisschool gegeven en ontwerpen gemaakt voor tijdschriften en bedrijven. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring met creatieve workshops.

Woonadres

Dovenetelhof 19
3991 GA Houten

Atelier

Tekenpraktijk ‘De Bron van Kleur’
Dovenetelhof 19
3991 GA   Houten
06 10886613
info@debronvankleur.nl
www.debronvankleur.nl

Naam Kunstenaar

CV kunstenaar

Woonadres

straat

postcode, plaats

Atelier

Naam atelier

straat

postcode, plaats

w.

e.

t.